ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
800 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ
500 γρ. αλεύρι μαλακό
1 μπίρα μικρή
Αλάτι
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 αυγό
3 ασπράδια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
1 κιλό πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο

Για να τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο, βγάζουμε την πέτσα από το φιλέτο μπακαλιάρου, το κόβουμε σε μερίδες και το ξαλμυρίζουμε για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό ανά 6 ώρες.
Για να φτιάξουμε το χυλό τηγανίσματος, ρίχνουμε το αλεύρι, την μπίρα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο κόκκινο πιπέρι, 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε λίγο πριν τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο.
Στεγνώνουμε τον μπακαλιάρο, τον βουτάμε στο χυλό που έχουμε φτιάξει και τηγανίζουμε με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ροδίσει.
Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά, βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε (πουρέ). Προσθέτουμε πολτό σκόρδου, ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο (αφού τον έχουμε στεγνώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι) με τη σκορδαλιά.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά & 24 Ώρες ξαλμύρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEW LINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV