ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο του 1 κιλού τουλάχιστον
2 γκρέιπ φρουτ
250 γρ. μπέικον καπνιστό
1 ποτήρι λάδι
1 κουταλιά πάπρικα
αλάτι και πιπέρι

Ξεχωρίζετε το ψαχνό από το κοτόπουλο και το κόβετε σε κομμάτια 3-4εκ. η κάθε πλευρά.
Κόβετε το ένα γκρέιπφρουτ στη μέση,στύβετε το χυμό από το μισό φρούτο,το ανακατεύετε με το λάδι μέσα σε ένα δοχείο βαθύ και βάζετε μέσα το κοτόπουλο να μείνει 6 ώρες.
Την ώρα που πρόκειται να ψήσετε τα σουβλάκια κόβετε το μπέικον σε φέτες ανάλογες με τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Καθαρίζετε τα γκρέιπφρουτ από την εξωτερική φλούδα και κόβετε την ψίχα σε κύβους. Παίρνετε 6 σουβλάκια και περνάτε ανάμεσά τους ένα κομμάτι κοτόπουλου, ένα κομμάτι μπέικον, ένα κομμάτι γκρέιπφρουτ, επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας και να γεμίσουν τα σουβλάκια.
Μετά αλατίζετε τα σουβλάκια ρίχνετε επίσης πιπέρι και πάπρικα και τα βάζετε στο φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV