ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά χταπόδι
800 γρ. πατάτες
1 ολόκληρο κρεμμύδι
Για τη σάλτσα
1 ποτήρι λάδι
2 σκελίδες σκόρδου
1/4 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι πάπρικα
λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι
ξύδι

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνετε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό,ρίχνετε το χταπόδι.
Το κρατάτε από το κεφάλι,το βυθίζετε στο νερό και το βγάζετε. Επαναλαμβάνετε τρεις φορές και τέλος το αφήνετε να βράσει για 15’.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λωρίδες. Προσθέτετε τις πατάτες στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
Τρυπάτε το χταπόδι και τις πατάτες και τα αφήνετε να βράσουν για 20’. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και φυλάσσετε το χταπόδι και τις πατάτες.
Σε ένα τηγάνι με λάδι ροδίζετε τα ψιλοκομμένα σκόρδα,το κρεμμύδι και τη δάφνη. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε στη σάλτσα την πάπρικα,λίγο κόκκινο πιπέρι και λίγο ξύδι. Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες.
Το περιχύνετε με τη σάλτσα και το σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV