ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1.100 γρ. Χοιρινό φιλέτο
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
30 γρ. Αλεύρι
250 ml Mαυροδάφνη
250 γρ. Mέλι
Αλάτι– πιπέρι λευκό
Θυμάρι ελάχιστο
100 ml Ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε τα φιλέτα 3 κομμάτια ανά μερίδα. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο λίγα λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε λίγο ελαιόλαδο και με αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα φιλετάκια και πουδράρουμε με το αλεύρι, σβήνουμε με το κρασί και όταν « δέσει » η σάλτσα, προσθέτουμε το ανάλογο πιπέρι και αλάτι, το μέλι και τέλος το θυμάρι.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε αυτό το πιάτο με γλυκοπατάτες, κάστανα σωτέ, κυδώνια ψητά ή μήλα ψητά.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινό φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV