ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ ΑΛΑ 4 ΤΥΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. πένες
70 γρ. τυρί φοντίνα (ή κασέρι)
70 γρ. έμενταλ
60 γρ. γκοργκοντζόλα (ή ροκφόρ)
40 γρ. παρμεζάνα
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
½ λίτρο γάλα
40 γρ. αλεύρι
40 γρ. βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάλτε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό, για να βράσετε τις πέννες.
Κόψτε σε μικρούς κύβους το έμενταλ, την γκοργκοντζόλα και τη φοντίνα και βάλτε και τα τρία τυριά σε ένα μεγάλο μπόλ.
Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ: μέσα σε ένα κατσαρολάκι, αναμείξτε το αλεύρι με το βούτυρο και βάλτε το στη φωτιά, προσθέτοντας, σταδιακά, το γάλα, καυτό. Ανακατεύοντας συνεχώς την μπεσαμέλ, για να μη σβολιάσει, αφήστε τη στη φωτιά, για 5 λεπτά, προσθέτοντας, στο τέλος, μια πρέζα αλάτι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σουρώνεται τις πέννες, όταν γίνουν al dente και αδειάστε τις, ώστε όπως είναι ζεστές, στο μπόλ με τα τυριά.
Περιχύστε τις με τη ζεστή μπεσαμέλ, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε τις, έτσι όπως είναι ζεστές, στο μπόλ με τα τυριά.
Περιχύστε τις με τη ζεστή μπεσαμέλ, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε τις πέννες με την σάλτσα τους σ΄ένα πυρέξ και ψήστε τις, για 10 λεπτά, σε φούρνο, προθερμασμένο στους 250.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Πένες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΚΡΗΤΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV