ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για 6 άτομα
1 kg ψαχνό αρνιού κομμένο σε κύβους
1 kg αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
150 gr φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ξεχωριστά το λευκό μέρος του
1 κουτ. της σούπας τοματοπολτό
150 ml κρασί λευκό ημίγλυκο
1 κουτ. της σούπας αλεύρι
3 κουτ. της σούπας άνιθο
150 mlελαιόλαδο
350 gr τομάτες σε κύβους
αλάτι, πιπέρι λευκό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε το αρνάκι λίγο-λίγο με το ελαιόλαδο καυτό και το αφήνουμε να στραγγίσει. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το λευκό από το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε το αρνί και το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις τομάτες και λίγο νερό και σιγοβράζουμε το αρνί μιάμιση με δύο ώρες. Στο μεταξύ ζεματάμε τον αρακά. Όταν το αρνί είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει εωσότου γίνει και ο αρακάς. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε νερό. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, είναι έτοιμο.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV