ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. μπακαλιάρος σε φιλέτα
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδου
4 φέτες μαλακό τυρί
1 μεγάλο κρεμμύδι
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε καλά το σπανάκι με κρύο νερό και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
Στύβετε το λεμόνι και φυλάσσετε το χυμό. Σε ένα φαρδύ τηγάνι με 8 κουταλιές λάδι σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το σπανάκι,αλατίζετε και το σοτάρετε για 15’. Σε μια πυρίμαχη βαθιά πιατέλα βάζετε το σπανάκι και το σοταρισμένο μείγμα και από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου.
Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και καλύπτετε με τις φέτες τυριού. Τα βάζετε σε ζεστό φούρνο και τα αφήνετε για 15’.
Τα σερβίρετε αμέσως στην ίδια πιατέλα.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV