ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. Φακές
10x250 γρ. Φιλέτο σολωμού (χωρίς δέρμα και κόκκαλα)
αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι
20 αμπελόφυλλα
ελαιόλαδο
χυμός απο 3 λεμόνια
2 γεμάτες χούφτες ανάμεικτα αρωματικά (πλατύφυλλο μαιντανό, βασιλικό,μέντα) κομμένα
3 γεμάτες χούφτες σπανάκι κομένο
200 γρ. γιαούρτι άπαχο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμένουμε το φούρνο στους 220ο. Βάζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό και τις αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε λίγο πιπέρι στα φιλέτα του σολωμού πριν τα τυλίξουμε με τα αμπελόφυλλα. Καθώς τα τυλίγουμε φροντίζουμε οι 2 άκρες του φιλέτου να είναι ακάλυπτες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Μπορούμε να τα ψήσουμε λιγότερη ώρα αν θέλουμε ο σολωμός να έχει πιο ροζέ χρώμα. Στραγγίζουμε τις φακές, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τον χυμό του λεμονιού και αρκετό ελαιόλαδο.
Πριν απο το σερβίρισμα ανακατευουμε τα αρωματικα, το σπανάκι και τις φακές σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Τοποθετούμε σε πιάτο μαζί με το σολωμό και τελειώνοντας βάζουμε λίγο γιαούρτι στο οποίο έχουμε προσθέσει και λίγο αλατοπίπερο


Κύριο Συστατικό : Φιλέτο σολωμού
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV