ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2-3 μέτριες ντομάτες ώριμες
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδου
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
Για τη μπεσαμέλ:
4 κουταλιές κοφτές μαλακή μαργαρίνη
5-6 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλιές τυρί τριμμένο
1 κρόκος αυγού
αλάτι
πιπέρι άσπρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε τις μελιτζάνες και αφαιρείτε το κοτσάνι και ένα τρίγωνο κομμάτι κατά μήκος τους ώστε να πάρουν το σχήμα μιας μικρής βάρκας.
Τρίβετε με αλάτι το άνοιγμα που δημιουργήσατε στις μελιτζάνες, τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε, τις σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζετε.
Σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέτοντας λίγο λάδι. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, τις προσθέτετε στον κιμά, ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και τον αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. Τον κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αυγό χτυπημένο.
Αραδιάζετε τις μελιτζάνες σε ένα τετράγωνο ταψί και διευρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο το άνοιγμά τους με τα δάχτυλά σας. Τις γεμίζετε με μπόλικο κιμά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε ελαφρώς το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις για να μη σβολιάσει. Όταν γίνει μια πηχτή κρέμα, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, αφήνετε 4-5 λεπτά να βράσει η κρέμα σε μέτρια φωτιά και μετά την αποσύρετε και προσθέτετε τον κρόκο χτυπημένο και το τυρί.
Βάζετε πάνω από κάθε παπουτσάκι 2-3 κουταλιές κρέμα μπεσαμέλ και από πάνω λίγο τυρί τριμμένο για να δημιουργηθεί κρούστα. Προσθέτετε 2 ποτηράκια του κρασιού νερό στο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο 180°C για μια ώρα.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV