ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΑΦΡΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 Μπακαλιάρο γύρω στα 3 κιλά φιλεταρισμένο και ξεκοκαλισμένο.
1 κιλό αλάτι χοντρό
Για το κουρκούτι
150 γρ. αλεύρι
75 γρ. corn flour
30 γρ. baking powder
330 ml. μπύρα
1 πρέζα αλάτι
Για τον αφρό
700 ml. γάλα φρέσκο
300 ml. λάδι αμυγδάλου
1 σκελίδα σκόρδο
2 σταγόνες μαστιχέλαιο
5 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
13 γρ. ζελατίνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε τα δύο φιλέτα του μπακαλιάρου στο αλάτι για μία ώρα,τον ξεπλένουμε στο τρεχούμενο νερό για ½ ώρα. Στεγνώνουμε καλά τον μπακαλιάρο με χαρτί και το κόβουμε σε μερίδες των 100γρ.
Για το κουρκούτι
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά προϊόντα μαζί και τα ρίχνουμε λίγο στη μπύρα ανακατεύοντας.
Για τον αφρό
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε νερό παγωμένο για 5. Ζεσταίνουμε 100ml γάλα και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες. Αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο γάλα. Σε ένα blender βάζουμε όλο το γάλα και το κτυπάμε μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό
Με το blender να γυρίζει προσθέτουμε το λάδι αμυγδάλου, το ξύδι και τη μαστίχα και αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε το μείγμα μας και το βάζουμε σε μία σαντιγιέρα. Προσθέτουμε 2 αμπούλες αέρα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι το μείγμα να παγώσει καλά και ο αφρός να δέσει
Για το σερβις
Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε φριτέζα στους 170ο για 5 περίπου λεπτά Στεγνώνουμε τον μπακαλιάρο σε χαρτί κουζίνας και τον σερβίρουμε τον αφρό τον οποίο βάζουμε σε μικρά μπολάκια των 100ml


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 4 Ώρες ο αφρός στο ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV