ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μπαρμπούνι (καθαρισμένο φιλέτο)
μία πρέζα αλάτι χοντρό
1 κουταλάκι του γλυκού Ελληνικό ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τζατζίκι παντζαριών (δείτε την συνταγή παρακάτω)
3 κομμάτια πορτοκάλι σαγκουίνι
1 φύλλο δυόσμου, σκισμένο
θαλάσσιο αλάτι για γαρνίρισμα
Για το Τζατζίκι παντζαριών
1 μεγάλο παντζάρι (ψημένο με αλάτι και ελαιόλαδο και κομμένο σε μικρούς κύβους)
4 φλιτζάνια στραγγιστό Ελληνικό γιαούρτι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι σαγκουίνι
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καρυκεύουμε το μπαρμπούνι με το αλάτι και το λάδι. Σε ένα αντικοολλητικό τηγάνι ή σιδερένια πλάκα καψαλίζουμε την μεριά με την πέτσα μέχρις ότου ψηθεί εντελώς.
Σερβίρουμε στο πιάτο με το τζατζίκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο με τα κομμάτια πορτοκαλιού, και γαρνίρουμε το ψάρι με θαλασσινό αλάτι.
Για το τζατζίκι παντζαριού.
Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά, αλατοπιπερώνουμε, και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
Το χρώμα του τζατζικιού πρέπει να είναι ανοιχτό κόκκινο.


Κύριο Συστατικό : Μπαρμπούνι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 1
Πηγή : Chef Michael Symon


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV