ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό αμπελόφυλλα ζεματισμένα για 1 λεπτό σε βραστό νερό
3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κιλό γαρίδες μεσαίες καθαρισμένες
3 μπολ ρύζι καρολίνα
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δύοσμο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 8 λεμόνια
αλάτι – πιπέρι
2 λαδόκολλες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας μερικά φύλλα αμπελόφυλλα και από πάνω μια λαδόκολλα για να μην αρπάξουν οι ντολμάδες μας.
Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τις ψιλοκομμένες γαρίδες και προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά με ξύλινη κουτάλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Γεμίζουμε και τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα και τα στρώνουμε σε δύο στρώσεις στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών.
Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με τη δεύτερη λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα.
Μόλις τους σβήσουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τους αφήνουμε να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV