ΧΤΑΠΟΔΙ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μικρό χταπόδι
350 γρ. ρύζι arborio
3/4 λίτρου ζωμός θαλασσινών
1 μέτριο πράσο
10 ντοματάκια (cherries)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο βούτυρο
5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκια βανίλια
λευκό κρασί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάμε στο Thermomix 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο μαζί με την βανίλια σε θερμοκρασία 50oC, μέχρι να λιώσει η βανίλια. Καθαρίζουμε το χταπόδι, το βράζουμε και το τεμαχίζουμε. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε μαζί με το χταπόδι σε 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο. “Σβήνουμε” με κρασί, προσθέτουμε το ρύζι και καβουρδίζουμε περίπου για 1’. Συνεχίζουμε το βράσιμο περίπου για 18’, προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό θαλασσινών. Ανακατεύουμε συνέχεια μεξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.τ.σ. από το λάδι της βανίλιας, που παρασκευάσαμε. Προσέχουμε ώστε το ριζότο να μην πιει όλα τα υγρά του. Στρώνουμε με απαλές κινήσεις το ριζότο σε βαθιά πιάτα, ραντίζουμε με λίγο λάδι βανίλιας και τοποθετούμε από πάνω ένα μικρό πλοκάμι χταπόδι. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Thermomix
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV