ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 Χοιρινό μπουτάκι
250 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
4 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο
1 κουταλιά τη σούπας αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά τη σούπας δεντρολίβανο
50 γραμ. καρύδια
2 κουταλιές τη σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι Κρητική τσικουδιά
3 κουταλιές της σούπας μέλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά σε πολυκοπτικό μαζί με το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και μισό φλυτζάνι Κρητική Τσικουδιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε από το μπουτάκι τη μισή πέτσα και την υπόλοιπη την χωρίζουμε από το κρέας, χωρίς να την αφαιρέσουμε, να κρεμαστεί στο κότσι. Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα και σκεπάζουμε ξανά με τη πέτσα. Αλείφουμε και το υπόλοιπο κρέας με το υπόλοιπο μείγμα και αλατίζουμε.
Σε ένα ταψί που το χωρά, βάζουμε μία μεγάλη λαδόκολλα, 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος, και 2 μεγάλα σκόρδα κομμένα στη μέση. Τυλίγουμε το κρέας με τη λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200ο. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ανά κιλό.


Κύριο Συστατικό : Χοιρινό μπουτάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV