ΣΠΑΛΑ ΑΡΝΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 σπάλα αρνίσια, 2 κιλά περίπου, χωρίς κόκκαλα
2-3 κουτ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
50 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
20 σπόρους κέδρου
3-4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 φύλλα αρμπαρόριζα
2 καρότα
2 κρεμμύδια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό και τα σουρώνουμε.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα μανιτάρια για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, τους σπόρους κέδρου (αφού τους πατήσουμε δυνατά μια φορά με την παλάμη για να ανοίξουν), σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Τοποθετούμε τη γέμιση στη θέση που ήταν τα κόκαλα και διπλώνουμε σε ρολό. Δένουμε με σπάγκο καλά να μη φύγει η γέμιση.
Βάζουμε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψάκι και ρίχνουμε γύρω- γύρω τα καρότα και τα κρεμμύδια, χοντροκομμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200οC και ψήνουμε για 1½ ώρα περίπου. Όταν ροδίσει από τη μια πλευρά το γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο κρασί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τελειώνουμε το ψήσιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10-15 λεπτά πριν το κόψουμε.
Ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να πάρει βράση. Με σπάτουλα ξύνουμε τους χυμούς του αρνιού να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα του ταψιού.
Σουρώνουμε τη σάλτσα σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται και βράζουμε μέχρι να μειωθεί και να δέσει. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και δίνουμε μια τελευταία βράση.


Κύριο Συστατικό : Σπάλα αρνίσια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Newline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV