ΚΕΙΚ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΖΑΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένο & στραγγισμένο καλά)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα
μαϊντανός, δυόσμος, άνιθος,
κόλιανδρος, όλα ψιλοκομμένα 1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
1 παντζάρι
ξίδι
αλάτι
ελαιόλαδο
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για την ταραμοσκορδαλιά
1 κ.τ.σ. ταραμάς λευκός
1 μικρό κρεμμύδι
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο & στραγγισμένο καλά)
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ξίδι
αλάτι
πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο και τον ανακατεύουμε με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκομμένα αρωματικά, το αβγό και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε σε μπιφτέκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Παράλληλα, χτυπάμε σε μίξερ τον τάραμα μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ψωμί, το ξίδι και τα υπόλοιπα υλικά, ώσπου να γίνουν μια σφιχτή κρέμα. Ψήνουμε το παντζάρι στο φούρνο τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και μετά το κόβουμε σε κυβάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξίδι, μαϊντανό και αναμιγνύουμε.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV