ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΤΙΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φασολάκια
1 φινόκιο σε λεπτές ροδέλες
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κομμάτια μπέικον
1/2 ματσάκι μάραθος
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
300 γρ. κατίκι Δομοκού
1/2 φλιτζ. ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το μπεικον ψιλοκομμένο. Αφού ροδίσει το μπείκον προσθέτουμε το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια, τα αφήνουμε να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα φασολάκια.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα φασολάκια & ψήνουμε για 25 λεπτά. Λίγο πριν το αποσύρουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε και το κατίκι, τις λιαστές ντομάτες και το ψιλοκομμένο μάραθο.
Μόλις πήξει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 5
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV