ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για το σπανακόρυζο
75 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο ,100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο ,100 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα ,350 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο ,100 γρ. κοντόκοκκο ρύζι ,100 ml λευκό ξηρό κρασί ,100 ml νερό ,1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ,1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ,1 ματσάκι Φραγκομαϊντανό, ψιλοκομμένο ,1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο ,χυμός από 1 ½ λεμόνι ,αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
για τη σάλτσα γιαουρτιού
100 ml ζωμός ψαριού ,200 ml στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι ,15 φύλλα δυόσμου ,αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Για την τσιπούρα
3 τσιπούρες, 600 γρ. η καθεμία, φιλεταρισμένες (με τα κόκαλα και την πέτσα τους), αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι ,Ελληνικό ελαιόλαδο για μαγείρεμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι, μαγειρεύοντάς το μέχρι να εκκρίνει τα υγρά του. Προσθέτουμε το ρύζι, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και το νερό.
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα τα μυρωδικά και το λεμόνι και νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το ζωμό ψαριού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα. Βγάζουμε από τη φωτιά και τα χτυπάμε σε ένα υψηλής ταχύτητας μπλέντερ. Το κρατάμε ζεστό.
Νοστιμεύουμε τα φιλέτα ψαριού με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατό φούρνο, με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι.
Τοποθετούμε λίγο σπανακόρυζο στη μέση ενός πιάτου, ένα φιλέτο τσιπούρας από πάνω και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.


Κύριο Συστατικό : Τσιπούρα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 3
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV