ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Για την βινεγκρέτ
100 γρ. πορτοκάλι χυμό,5 γρ. μουστάρδα,Ο.χ. αλάτι,Ο.χ. πιπέρι,340 γρ. ηλιέλαιο
Υλικά για κους κους
150 γρ. κους κους,400 γρ. ζωμός κοτόπουλο,30 γρ. σταφίδες,10 γρ. κουκουνάρι,10 γρ. αμύγδαλο,Ο.χ. βούτυρο,Μαϊντανό,Αλάτι,Πιπέρι,Ξύσμα πορτοκάλι
Υλικά για το κοτόπουλο
Στήθος κοτόπουλο,Μπέικον,Κρόκο αυγού,Κρέμα γάλακτος,Μαϊντανό,Αλάτι,Πιπέρι

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα , θωρακίζουμε το κρεας μας αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει . Αφαιρούμε το κρέας και τοποθετούμε τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα αφού πρώτα έχουν κοπεί όλα σε κύβους , σβήνουμε με κόκκινο κρασί περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα και μετά τοποθετούμε πίσω στην κατσαρόλα με στη κατσαρόλα μας το κρέας , τότε βάζουμε το ζωμό , τον αστεροειδή γλυκάνισο και τους κόκκους πιπεριού .
Το σιγοβράζουμε για 3 ώρες , το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες .
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες αφαιρώντας το κόκαλο αφού το κάνουμε αυτό αφαιρούμε και όλο το λοιπός που βρίσκεται στο ζωμό πάντα με προσοχή .
Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες με λίγο αλάτι αφού έχουν βράσει μας έχει μείνει λίγο νερό στην κατσαρόλα με δυο πιρουνιά συνθλίβουμε τις πατάτες προσθέτουμε το βούτυρο το άγριο χρένο και το σχινόπρασσο ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε το πιπέρι το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το κρατάμε ζεστό .
Σερβίρισμα
σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό και τα κομμάτια κρέατος και αφού ζεσταθούν τοποθετούμε μόνο το κρέας πάνω στο πουρέ , στην συνέχειά βράζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα ωσότου συρρικνωθεί και μετά ρίχνουμε την σάλτσα που μόλις φτιάξαμε πάνω στο κρέας και τον πουρέ
Βήμα 1ο
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το κοτόπουλο. Ανοίγουμε το φιλέτο στην μέση και το στρώνουμε πάνω σε 4 φέτες μπέικον οι οποίες ακουμπάνε σε αλουμινόχαρτο. Παίρνουμε ότι έμεινε από το κοτόπουλο και το χτυπάμε στο μπλέντερ αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κρέμα και κρόκο. Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και προσθέτουμε. Κοιτάμε το μείγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Γεμίζουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε. Σφίγγουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε για 7-8 λεπτά σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Βάζουμε το κους κους σε μια μπασίνα, ζεσταίνουμε τον ζωμό ρίχνουμε σταδιακά και σκεπάζουμε με μεμβράνη περιμένοντας να βράσει από τους ατμούς. Ανοίγουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζωμό. Σοτάρουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και τα τρίβουμε. Ψιλοκόβουμε και τις σταφίδες τον μαϊντανό το ξύσμα και τα προσθέτουμε μέσα στο κους κους μαζί με λίγο βούτυρο και βινεγκρέτ.
Βήμα 3ο και σύνθεση
Βάζουμε σε μια κανάτα δοσομετρητή όλα τα υλικά της βινεγκρέτ εκτός από το ηλιέλαιο. Χτυπάμε και σταδιακά ρίχνουμε το λάδι. Δοκιμάζουμε αλάτια και πιπέρια. Ξετυλίγουμε το κοτόπουλο το στεγνώνουμε και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά. Βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180οC. Βάζουμε λίγο κους κους σάλτσα το κοτόπουλο και γαρνίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Στήθος κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV