ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. Πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κίτρινο κρεμμύδι κομμένο
8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού (ή κατά τη γεύση)
850 γρ. ντομάτες από κονσέρβα κομμένες σε κύβους ή λιωμένες
1/4 φλιτζάνι ελιές καλαματιανές, χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένες
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Τηγανίζουμε μέχρι να ευωδιάσει το σκόρδο, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρρευστο, περίπου 12-15 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα λοιπά συστατικά της σάλτσας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο, ρηχό, προθερμασμένο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω την καυτή σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Πένες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV