ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους (σπάλα ή μπούτι)
1½ κιλό κυδώνια φρέσκα
50 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό βοδινό
10 γρ. αλάτι
3 γρ. πιπέρι
1 κρεμμύδι μέτριο
1 ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Στη συνέχεια «σβήνουμε» με το κρασί και αφού εξατμισθεί προσθέτουμε τον ζωμό, τη δάφνη, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την ντομάτα τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε το κρέας να ψηθεί περίπου 45 λεπτά με μία ώρα σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε κομμάτια περίπου 1 1/2 δάχτυλο (όπως τις πατάτες φούρνου χωρίς φλούδα). Αφού τα κόψουμε, τα τοποθετούμε σε σκεύος με νερό μαζί με το χυμό λεμονιού για να διατηρήσουν το χρώμα τους και να μην μαυρίσουν. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τα κυδώνια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για15-20 λεπτά. ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ Το κρέας σερβίρεται με μοναδική γαρνιτούρα του τα κυδώνια.


Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΚΡΗΤΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV