ΣΟΥΠΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1,5 κιλό σουπιά
300 ml λευκό κρασί
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
800 ml.- 1 λίτρο γάλα
150 γρ. γιαούρτι πρόβειο
200 γρ. βούτυρο
ένα ματσάκι μάραθο
λίγο βασιλικό
λίγο ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τη σουπιά και κρατάμε το μελάνι της. Στη συνέχεια, κόβουμε τη σουπιά σε «μπαστούνια», στο μέγεθος του σπιρτόξυλου. Την σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανή και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε μάραθο ψιλοκομμένο και το μελάνι και την αφήνουμε για λίγο να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 4-5 λεπτά. Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει, τότε βγάζουμε τη σουπιά από το σκεύος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει, προσθέτοντας πάλι τη σουπιά στο τέλος.
Σ’ ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε με 100 γρ. βούτυρο το ψιλό σιμιγδάλι, ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, ακόμη 100 γρ. βούτυρο και ψιλοκομμένο βασιλικό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα, μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας, όπως στο γαλακτομπούρεκο. Όσο περισσότερο βράζει η κρέμα, τόσο καλύτερη γίνεται (συμπληρώνοντας γάλα κατά τη διάρκεια του βρασμού). Σερβίρουμε τη σουπιά συνοδευόμενη από την κρέμα.


Κύριο Συστατικό : Σουπιά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV