ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό σουπιές μικρές
200 ml ελαιόλαδο
200 ml κόκκινο κρασί
3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 φλιτζάνια ζωμό ψαριού
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφαιρούμε από τις σουπιές την πέτσα, τα μάτια, το στόμα και το κόκκαλο και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος από μπροστά μέχρι πίσω. Κρατάμε 2 σάκους με μελάνι, τραβάμε τη μεμβράνη τους και τους διαλύουμε μέσα στο ζωμό ψαριού. Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μισό ζωμό και τα αφήνουμε να αχνιστούν λίγο. Μόλις πιει τα υγρά του, ρίχνουμε τις σουπιές. Συνεχίζουμε το βράσιμο, προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό. Προσθέτουμε τις σταφίδες. το κουκουνάρι και το κόκκινο κρασί και αλατοπιπερώνουμε κατ’ εκτίμηση. Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Σουπιές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV