ΨΑΡΙ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΣΕ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Υλικά για το ψάρι
800 γρ. ψάρι γλώσσα φιλέτο
100 γρ. ντομάτα λιαστή
50 γρ. σέλερυ
10 γρ. αλάτι
3 γρ. πιπέρι άσπρο
30 γρ. χυμός λεμονιού
50 γρ. ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα
300 γρ. ζωμός ψαριού
40 γρ. βούτυρο φρέσκο
0,5 γρ. κρόκος Κοζάνης σε σκόνη
5 γρ. μαστίχα τριμμένη σε σκόνη
30 γρ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για γαρνιτούρα
λίγα φύλλα mash
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και κόβουμε το ψάρι σε φιλέτα. Το κόβουμε σε λωρίδες ή σε τετραγωνάκια. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλους, λεπτούς κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε. Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ψάρι, χύνουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Δοκιμάζουμε το αλάτι και νοστιμεύουμε αναλόγως. Προσθέτουμε το δυόσμο. Σιγοβράζουμε μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή και το ψάρι να τεμαχίζεται.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι γλώσσα φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV