ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ



1 κιλό κρέας χοιρινό ( πλυμένο και κομμένο σε μερίδες )
3 κυδώνια (κομμένα σε κάθετες φέτες,χωρίς την φλούδα και τους σπόρους )
4 πατάτες μέτριες σε μέγεθος ( κομμένες στα τέσσερα )
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ( τριμμένο )
αλάτι, πιπέρι μαύρο
2 κομμάτια κανέλλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, ενώ σταδιακά προσθέτουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε νερό (μέχρι να σκεπάσει το κρέας ) και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Όταν μισοβράσει προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σταδιακά τα κυδώνια, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλλα. Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα περίπου για άλλη μισή ώρα.


Κύριο Συστατικό : Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα , Λέσβος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-5
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV