ΣΟΥΠΙΑ ΣΙΓΟΨΗΜΕΝΗ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μικρές σουπιές
500 ml ζωμό ψαριού
3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα στρογγυλά
200 ml ελαιόλαδο
200 ml κόκκινο κρασί Ασσύρτικο
1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφαιρούμε το δέρμα, τα μάτια, το στόμα και το σκελετό από τις σουπιές και τις κόβουμε κατά μήκος από το μπροστινό μέρος μέχρι πίσω. Κρατάμε τις δύο κύστες με μελάνι, σκίζουμε τη μεμβράνη και διαλύουμε το μελάνι στο ζωμό ψαριού. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις σουπιές και ρίχνουμε μέσα τον υπόλοιπο ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι οι σουπιές να είναι σχεδόν τρυφερές. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, νοστιμεύουμε κατά προτίμηση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV