ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ



1 κρεμμύδι σε φέτες
2 πράσσα σε φέτες
3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 εκ.
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 2 εκ.
1/4 φλιτζ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
4 μικρά καρότα σε φέτες
2 κλαδάκια σέλινο κομμένο
1 φλιτζάνι μπουκετάκια μπρόκολο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες 1εκ.
3 ντομάτες σε κύβους
1/4 φλιτζ. ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
1 κ.σ.άνηθο κομμένο
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1/2 φλιτζάνι κομμένο μαϊντανό

Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια και τα πράσα,το σκόρδο,τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Μόλις οι πατάτες αρχίσουν να μαλακώνουν,προσθέτετε τα καρότα,το σέλινο και τα μπρόκολα. Ρίχνετε το κρασί,τα ανακατεύετε και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια,τις ντομάτες,τον πελτέ,τα μανιτάρια και τον άνηθο. Τα σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15’. Δοκιμάζετε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε αν χρειαστεί. Σερβίρεται ζεστό σε πιατέλα αφού πρώτα το περιχύσετε με το ξινόγαλο και το πασπαλίζετε με μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV