ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
340 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 ½ λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
2-3 κουταλιές λάδι
60 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
150 γρ. μανιτάρια φέτες
1 ματσάκι άγρια χόρτα ζεματισμένα (μόνο φύλλα)
40 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
4 κουτ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε 300 ml. ζωμό χλιαρό σταδιακά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε τα άγρια χόρτα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό σε δόσεις, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί. Μετά από 20-25 λεπτά το ρύζι θα πρέπει να έχει βράσει αλλά να μην κολλάει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το βούτυρο, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για τρία λεπτά μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρεσκο-τριμμένο πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Αρμπόριο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Newline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV