ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. κιμά χοιρινό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο
2 αυγά
Ρίγανη αλάτι πιπέρι δυόσμο
1 ποτήρι κρασί λευκό
400 γρ. τομάτα κονκασέ
50 γρ. ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 πίτες (γύρου)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ετοιμάζουμε την σάλτσα τομάτας, βάζοντας το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μισό κρεμμύδι, σκόρδο και την τομάτα. Αφού πάρουν μία βράση προσθέτουμε το κρασί, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και βράζουμε για 5 λεπτά.
Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός γιαούρτι και αλεύρι), πλάθουμε τη ζύμη, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Βράζουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε πάνω σε πίτα ψημένη, με μια κουταλιά γιαούρτι.


Κύριο Συστατικό : κιμά χοιρινό & μοσχαρίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV