ΓΛΩΣΣΑ ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΠΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 φιλέτα ψάρι γλωσσα
15 μέτρια πράσινα κολοκυθάκια
3 μέτριες κόκκινες πιπεριές κομμένη σε ροδέλες
½ φλυτζάνι σάλτσα σογιας
2 κουταλιές σησαμέλαιο
4 κουταλάκι μέλι
4 κουταλιές κρασι ημίγλυκο
¾ φλυτζανιού χυμός λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένη
λίγο αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το ψάρι σε κύβους 3 εκατοστών και τα κολοκυθάκια σε κύβους των 2εκατοστών. Βράζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε το ψάρι, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά σε 20 ξυλάκια απο δενδρολίβανο (2 ανά άτομο). Βάζουμε τα σουβλάκια μαζί με υπόλοιπα υλικά σε μεγάλη πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Κατόπιν τα βγάζουμε απο την πιατέλα και τα αφήνουμε 5` να στραγγίξουν. Τα ψήνουμε στη σχάρα για 7 λεπτά και τα αλέιφουμε με τη μαρινάτα.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι γλωσσα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 7 Λεπτά & 3 Ώρες μαρινάρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV