ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 μέτριες ντομάτες
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
700 γρ. φιλεταρισμένη πεσκανδρίτσα, κομμένη σε κυβάκια
½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 2 λάιμ
6 φυλλαράκια λουίζα, ψιλοκομμένα
300 γρ. ζωμό λαχανικών
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ, περασμένα στο μπλέντερ
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε το καπάκι από τη μεριά του κοτσανιού. Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψάρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, το ρύζι, τη λουίζα και το ξύσμα λάιμ. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, να σιγοβράζει για 6-7 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες εσωτερικά με λίγη ζάχαρη και τις βάζουμε κούπα σε ένα ταψί να στραγγίσουνε. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών και τα ντοματάκια κονκασέ και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Πεσκανδρίτσα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV