ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 κιλό χταπόδι
2-3 κρεμμύδια
200 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτες φρέσκες
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό 20'. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε με λάδι. Ξαναρίχνετε το χταπόδι και, μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε, κατόπιν, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, την κανέλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα. Βράζετε το μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη και την κανέλα), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV