ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 ml ελαιόλαδο
3 Κιλά αρνάκι μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών
20 τεμάχια κάρδαμο
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Ζωμό από 2 λάιμ
Αλάτι
Πιπέρι
Γιαούρτι στραγγιχτό περασμένο με λίγο ζωμό απ’ το μαγειρεμένο κρέας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε τα κοκκάλα του αρνιού σε κατσαρόλα μαζί με το νερό να βράσουν για 30 λεπτά περίπου. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το κάρδαμο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό από 2 λάιμ και τη φρέσκια ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από τα κόκαλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Τοποθετούμε το κρέας σε μικρά πυρέξ και προσθέτουμε το γιαούρτι αφού το έχουμε ανακατέψει με λίγη σάλτσα από το κρέας. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Αρνάκι μπούτι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 55 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 10
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV