ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ



800 γρ. πουρέ πατάτας (κρύο)
350 γρ. αλεύρι
4 κρόκοι αυγού (χτυπημένοι)
50 γρ. τυρί Παρμεζάνα
30 γρ. λειωμένο βούτυρο (για επικάλυψη)
25-30 γρ. τριμμένο τυρί
παρμεζάνα (για επικάλυψη)
καρυκεύματα

Προσαρμόστε τον Αναδευτήρα Κ. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπολ. Ζυμώστε το μείγμα επάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε το σε σχήμα σχοινιού,πάχους περίπου 3εκ.Κόψτε σε τεμάχια των 3εκ. και αφήστε το στο ψυγείο,μέχρι να το χρειαστείτε.Μαγειρέψτε τα νιόκι σε βραστό νερό,προσθέτοντας λίγα ,κάθε φορά.Θεωρούνται μαγειρεμένα,όταν αρχίσουν να αναδύονται στην επιφάνεια.Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.Τοποθετήστε τα σε ένα πυράντοχο πιάτο,και καλύψτε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και τυρί Παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Πουρές Πατάτας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cooking Chef
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Βιβλίο Συνταγών Cooking Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV