ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΖΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

220 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
50 γρ. φιστίκια Αίγινας καθαρισμένα
30 γρ. μαύρη σταφίδα Κορίνθου
20 γρ. μαυροκούκι
30 γρ. φουντούνια (σνακ)
1 κουτ. σούπας βούτυρο
2 ποτήρια σφηνάκι ρούμι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
70 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα λευκό πιπέρι
2 πρέζες αλάτι
50 γρ. άνηθο
100 ml. φρέσκο ζωμό κότας
20 γρ. κορν φλάουρ
Για τον πουρέ
100 γρ. έτοιμο πουρέ πατάτας
20 γρ. κιτρινόριζα σκόνη
Νερό όσο χρειαστεί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε ένα τηγάνι αντικολλητικό μαζί με το βούτυρο.
Λιώνουμε στο multi τα φιστίκια Αίγινας, τα φουντούνια και το μαυροκούκι. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι.
Πανάρουμε το κοτόπουλο στο μείγμα με το τριμμένο φιστίκι Αίγινας και το βάζουμε στο φούρνο για να ψηθεί η κρούστα.
Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ζωμό κότας και το γιαούρτι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, ώστε να φύγει η οξύτητα από το γιαούρτι.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα για να δέσει.
Φτιάχνουμε τον πουρέ με γάλα και νερό και τον ενισχύουμε στη γεύση με την κιτρινόριζα.
Σερβίρουμε το φιλέτο κοτόπουλο με την σάλτσα γιαουρτιού και τον πουρέ και διακοσμούμε με ντοματάκι Σαντορίνης ή ότι άλλο θέλουμε.


Κύριο Συστατικό : Kοτόπουλο φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Mewline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV