ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ LEMON GRASS ΚΑΙ ΞΙΝΟΤΥΡΙ ΝΑΞΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μακαρόνια
8 ντομάτες φουρνιστές κομμένες ζουλιέν (αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρια κομμένες σε 4 πέταλα και στον φούρνο στους 80C για 4 ώρες, πασπαλισμένες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, φλοίδα σκόρδου και φυλλαράκια από θυμάρι)
2 κλωναράκια λεμονόχορτο ψιλοκομμένο
150 γρ. ξινοτύρι Νάξου τριμμένο
βασιλικός ψιλοκομμένος
60 ml ελαιόλαδο
25 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες στα 4
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις ενδείξεις της συσκευασίας. Προσέχουμε να είναι al dente.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ μαζί με τις ντομάτες, το λεμονόχορτο, το ελαιόλαδο και τις ελιές.
Μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε από πάνω 30 γρ. ξινοτύρι και λίγο βασιλικό.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 7 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV