ΜΠΟΥΤΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΑΣΤΕΛΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μπούτι κατσικίσιο
500 γρ. "Κατσικάκι Μαστέλο"
150 γρ. αμπελόφυλλα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κορν φλάουρ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφαιρούμε το κόκαλο από το μπούτι ανοίγοντας το κρέας σαν φύλλο. Απλώνουμε τα αμπελόφυλλα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, προσθέτουμε το "Κατσικάκι Μαστέλο" αφού το κόψουμε σε μπαστουνάκια και τυλίγουμε το κρέας σε ρολό. Το δένουμε με σπάγκο, το βάζουμε σε ταψί και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα αραιωμένη με το κρασί και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτριο (180 βαθμούς) φούρνο για 2 ώρες περίπου. Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει ελαφρά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το ζουμί που έμεινε στο ταψί σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό και "δένουμε" τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ. Αφαιρούμε το σπάγκο από το κρέας. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Μπούτι Κατσικίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΧΙΟΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV