ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



1 κοτόπουλο περίπου 1500 γρ.
50 γρ. φυτίνη
100 γρ. μπέικον
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
3 ποτήρια χλιαρό νερό
1φύλλο δάφνης
2 κουταλιές αλεύρι
τριμμένο γαρύφαλλο
τζίντζερ
μαϊντανός
αλάτι και λευκό πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κρόκοι βρασμένοι
25 γρ. αμύγδαλα

Πλένετε καλά το κοτόπουλο,το κόβετε σε 8 κομμάτια και αλατοπιπερώνετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη φυτίνη. Όταν λιώσει,προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου,τα αφήνετε να τσιγαριστούν και έπειτα τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Στο ίδιο λάδι,βάζετε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες,το αφήνετε να ροδίσει,προσθέτετε τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα,το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το κρασί. Αφήνετε το κρασί να μειωθεί λίγο,ρίχνετε το αλεύρι και αφήνετε να ροδίσει. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο σκέυος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά,προσθέτετε τη δάφνη,το νερό,αρωματίζετε με όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μπλέντερ τους κρόκους των αυγών και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα,προσθέτετε λίγο ζωμό και τα ρίχνετε στο φαγητό. Αφήνετε να βράσει για περίπου 30’ σε μέτρια φωτιά. Απλώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα,τα καλύπτετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV