ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΣΑΜΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

δύο στήθη γαλοπούλας
200 γρ. φρέσκο τυρί (φέτα ή κεφαλοτύρι όταν είναι ακόμα άσπρο)
300 γρ. καθαρισμένο πεπόνι
200 cl Σάμος
λίγη καυτερή πιπεριά
λίγους σπό3πόρους γλυκάνισου, κόλιαντρου και μαραθόσψόσπορου
λίγο μαύρο πιπέρι, λίγο κύμινο
ένα ξύλο κανέλλας
2-3 σταγόνες λάδι μαστίχας
λίγο αλεύρι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο, λίγο λεμόνι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μαρινάρουμε το στήθος γαλοπούλας σε ζωμό που έχουμε ετοιμάσει βάζοντας στο μπλέντερ το πεπόνι και το Σάμος. Προσθέτουμε πολύ ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, σπόρους γλυκάνισου, λίγη κανέλλα σε ξύλο, κόλιαντρο, μαραθόσπορους, μαύρο πιπέρι και λίγο κύμινο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε 3-4 σταγόνες από λάδι μαστίχας. Πανάρουμε τρεις φορές με νερό και αλεύρι φέτες από φρέσκο τυρί και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, όπως το σαγανάκι. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάτα και τη σοτάρουμε με λίγο βούτυρο. Βρέχουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάτα και το βγάζουμε μόλις είναι έτοιμο. Δένουμε το ζωμό στο τηγάνι με λίγο παγωμένο βούτυρο στο τέλος. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε φέτες πάνω στο τυρί και περιχύνουμε με τη σάλτσα και προαιρετικά λίγες σταγόνες λεμόνι. Σημείωση: Κλασσική ελληνική γεύση από πεπόνι και φρέσκο τυρί, αρωματισμένη και σερβιρισμένη σαν σαγανάκι με γαλοπούλα.


Κύριο Συστατικό : Γαλοπούλα στήθος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV