ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά γουρουνόπουλο
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 λεμόνια, χυμο
1 δεντρολιβανο για μυρωδια
Λεμονόφυλλα να ειναι πολυ φρεσκα για να δωσουν μυρωδιες στο γουρουνοπουλο μας
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε 2 ώρες για να εχουμε το αποτελεσμα που θελουμε. Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα.Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 2 – 3 ώρες. Γυρνάμε απο την πλευρα του δερματος και ψηνουμε αλλη μισή ώρα να ροδίσει.


Κύριο Συστατικό : Γουρουνόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : ΄Ετσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV