ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ



18 μεγάλες αχιβάδες ζυμαρικών για γέμισμα
25 γρ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
275 γρ. φύλλα σπανάκι, χωρίς σκληρά φύλλα, πλυμένα και χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φακελάκι κρόκο σε σκόνη
μοσχοκάρυδο
250 γρ. τυρί ρικότα
1 αυγό
1 δόση σάλτσα ντομάτας
περίπου 150 ml ξηρό λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών ή νερό
100 ml panna da cucina ή κρέμα γάλακτος
50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και τριμμένο πιπέρι


Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190° Κελσίου. Βάζετε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε αλάτι και αφήνετε το νερό να πάρει βράση. Προσθέτετε τις αχιβάδες ζυμαρικών και τις βράζετε για 10 λεπτά. Σουρώνετε τις αχιβάδες, γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο νερό ως τη μέση και βάζετε τις αχιβάδες στο νερό. Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σπανάκι, το σκόρδο και τον κρόκο. Τρίβετε αρκετό μοσχοκάρυδο, και αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή σας. Ανακατεύετε καλά, δυναμώνετε ελαφρώς τη φωτιά και σοτάρετε για 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί αλλά να είναι τρυφερό. Δυναμώνετε αρκετά τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι. Ρίχνετε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ρικότα και ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπάτε καλά τη σάλτσα ντομάτα, τη ρίχνετε σε μία μετρική κανάτα και προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό ή το νερό, μέχρι να έχετε 750 ml/ 3 φλιτζάνια σάλτσας. Προσθέτετε την κρέμα, ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε τη μισή περίπου σάλτσα σε έξι ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Βγάζετε από το νερό τις αχιβάδες μία-μία, τις τινάζετε καλά και τις γεμίζετε με το μείγμα με ρικότα και σπανάκι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Βάζετε τρεις αχιβάδες στο κέντρο του σκεύους, τις περιχύνετε με μερικές κουταλιές σάλτσας, και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε τα ζυμαρικά στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν ελαφρά. Τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό :
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV