ΛΑΒΡΑΚΙ ΤΕΡΥΑΚΙ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για 4 άτομα
2 λαβράκια των 500 γρ. φιλεταρισμένα και χωρίς το δέρμα
20 κόκκους κόλιανδρο σπασμένους
20 κόκκους λευκό πιπέρι σπασμένους
3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλικομμένη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Για τη μαγιονέζα
2 κρόκους αυγών
1γρ. κρόκο (σε κλωστές) Κοζάνης μουλιασμένο σε 2 κουταλιές νερό για 2 ώρες
Μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά μουστάρδα
250 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για το τερυάκι Κόβουμε το κάθε φιλέτο σε 4 ή 5 λεπτές λωρίδες κατά μήκος περνάμε τις λωρίδες αυτές πάλι κατά μήκος σε ξυλάκια για σουβλάκι αλατίζουμε το κάθε σουβλάκι ελαφριά, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το κολίανδρο και το πιπέρι H μαγιονέζα Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα και το σκόρδο και προσθέτουμε λίγο, λίγο το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύουμε με το κτυπητήρι προσέχουμε ώστε το λάδι να απορροφάτε από τους κρόκους στο τέλος προσθέτουμε το σαφράν με το νερό του, το λεμόνι και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε Για το σερβίρισμα ψήνουμε τα Τερυάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί πολύ για 30 δευτερόλεπτα από τη κάθε μεριά σερβίρουμε σε μια πιατέλα με τη μαγιονέζα δίπλα σε 2-3 μπολάκια.


Κύριο Συστατικό : Λαβράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV