ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ



400 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
αλάτι
75 γρ. πράσινες ελιές μαριναρισμένες σε μυρωδικά
4 φιλέτα σαρδέλας σε λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
πιπέρι
500 γρ. μεγάλες ντομάτες
200 γρ. καρδιές αγκινάρας (κονσέρβα)

Βράζουμε αλ ντέντε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Κόβουμε στα δύο τις ελιές και βγάζουμε τα κουκούτσια.Ξεπλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουμε.Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο.Πολτοποιούμε και τα τρία υλικά,αναμειγνύοντας με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.Χτυπάμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο με το κονιάκ,το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη και τα προσθέτουμε στον πολτό,ανακατεύουμε.Αλατοπιπερώνουμε.Πλένουμε τις τομάτες,κόβουμε τα κοτσάνια,τις χαράζουμε σταυρωτά,τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό,τις ξεφλουδίζουμε,βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κυβάκια.Αφήνουμε τις αγκινάρες να στραγγίσουν και τις κόβουμε στα τέσσερα.Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σ'ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρώς τις ντομάτες.Προσθέτουμε τις αγκινάρες ανακατεύοντας και αλατοπιπερώνουμε.Αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.Σερβίρουμε αμέσως μαζί με τον πολτό ελιάς.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV