ΑΣΤΑΚΟΣ ΣΠΕΣΙΑΛ



1 Πατάτα κομμένη σε κυβάκια και βρασμένη
200 Γρ γαρίδες νούμερο 2 ψιλοκομμένες
400 Γρ αστακό την ψίχα του
100 Γρ χαβιάρι
1 Αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 Ματσάκι άνηθο
2 Κουταλιές ελαιόλαδο παρθένο
Αλάτι - Πιπέρι 1 Πράσο ψιλοκομμένο
5 Κουταλιές λευκό κρασί
200 Γρ τυρί τσένταρ τριμμένο

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας και τσιγαρίζουμε το πράσο μας μαζί με τον άνηθο.
Κατόπιν σοτάρουμε μέσα την ψίχα του αστακού ψιλοκομμένη, τις γαρίδες και τα σβήνουμε με το κρασί μας και όταν είναι έτοιμα και έχουν πιεί το κρασί τότε προσθέτουμε και το τσένταρ μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε την πατάτα μαζί με το αγγουράκι που είναι ψιλοκομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε μαζί και τα υλικά από το τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε και στολίζουμε το πιάτο μας ρίχνοντας μία στρώση από το μείγμα μας με τον αστακό και μία στρώση χαβιάρι και σερβίρουμε ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Αστακός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV