ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΑΛΑΝΙΑΡΑ



1 Γαλοπούλα γύρω στα 4 κιλά με τα εντόσθια της
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
10-12 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 κρεμμύδια μέτρια
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό γλυκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο
1 ποτήρι νερό
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές

Σοτάρετε σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τον κιμά και τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και ένα ποτήρι νερό.Αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα για 20 λεπτά.Κατόπιν προσθέτετε στη γέμιση το κουκουνάρι βρασμένο ρύζι, τα κάστανα και της σταφίδες.Ανακατεύετε καλά.Γεμίζετε τη Γαλοπούλα την τσαχπίνα ή την αλανιάρα όπως είπαμε και την ράβετε. αφού την έχετε πλύνει καλά, την αφήνετε να ηρεμίσει λίγο γιατί από το ράψιμο τα είδε όλα.Αφού στραγγίσει και αλατοπιπερώσει εσωτερικά και εξωτερικά, την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Ψήνετε τη γαλοπούλα σκεπασμένη με λαδόκολλα σε σιγανό φούρνο για 5 ώρες ανάλογα με το βάρος της. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Την σερβίρουμε με τη γέμισή της


Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 45 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV