ΡΙΖΟΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ



450 γρ. ρύζι αρμπόριο
1,5 λίτρο ζωμός κότας
150 γρ. άσπρο κρασί
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 πρέζες σαφράν σε σκόνη
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
100 γρ. Βούτυρο

Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύετε το σαφράν, αφήνοντάς το για 10 λεπτά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε το μισό βούτυρο. Ροδίζετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 5 λεπτά προσέχοντας να μην αρπάξει. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτετε 200 ml από τον ζωμό και το νερό που έχετε διαλύσει το σαφράν και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Αδειάζετε σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνετε σε δόσεις τον υπόλοιπο ζωμό της κότας. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, προσθέτετε την παρμεζάνα, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο.


Κύριο Συστατικό : ρύζι αρμπόριο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV