ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ



1 πακέτο τορτελίνια
2 Κουταλιές βούτυρο
1 Μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 Πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν
1/2 Πιπεριά κόκκινη κομμένη ζουλιέν
1/2 Πιπεριά κίτρινη κομμένη ζουλιέν
2 Καυτερές κόκκινες πιπερίτσες τριμμένες
1/4 Κούπας κρασί λευκό ξηρό
1/2 Κούπας κρέμα γάλακτος
2 Κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
Αλάτι πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα για πασπαλισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι ,το σκόρδο, και τις πιπεριές ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε το κρασί κι ανακατέψτε καλά σε δυνατή φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Χαμηλώστε τη φωτιά , σκεπάστε και σιγοβράστε 10'-15' ώσπου να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πιούν τα υγρά τους.Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και τις τριμμένες πιπερίτσες κι αφήστε πάνω στη φωτιά ώσπου να ζεσταθεί η κρέμα ως το σημείο βρασμού. Βράστε τα τορτελίνια 8' σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και μοιράστε τα σε 4 πιάτα. Περιχύστε με τη σάλτσα πιπεριάς μοιράζοντας την και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.



Κύριο Συστατικό : Τορτελίνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV