ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ



400 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. μπέικον
4 κρόκοι(ή 4 αυγά)
2 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρετε το μπέικον κομμένο σε φέτες. Προσθέτετε το κρασί,ανακατεύετε και αφήνετε να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους(ή κρόκους και ασπράδια μαζί) και προσθέτετε την παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αλατίζετε. Όταν βράσει,ρίχνετε τα μακαρόνια. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά. Τα στραγγίζετε και τα αναμειγνύετε με το μπέικον και το μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε γρήγορα. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Σπαγγέτι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV