ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΡΟΛΑ



8 φιλέτα γλώσσας
3 κουταλιές μαργαρίνη
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
1/2 κούπα λευκό κρασί
2 κουταλιές βούτυρο
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
2 κούπες μπρόκολο
αλάτι και πιπέρι

Βράζουμε το μπρόκολο. Πλένουμε τα φιλέτα της γλώσσας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη με το κρεμμυδάκι και το κρασί και σιγοβράζουμε τα φιλέτα για 5'-8'. Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχη πιατέλα μαζί με τα βρασμένα μπρόκολα και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες. Στραγγίζουμε το ζουμί που έμεινε σε μια μικρότερη κατσαρόλα, ώστε να το απαλλάξουμε από τα κρεμμύδια. Σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, τα ρίχνουμε στο ζουμί των φιλέτων και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. ΄Οταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε μ' αυτό τα φιλέτα και τα μπρόκολα. Αν χρειαστεί, τα ζεσταίνουμε στο γκριλ για 2' περίπου.

Κύριο Συστατικό : Φιλέτα γλώσσας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV