ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



1 πράσο
4 φιλέτα κοτόπουλου(από 175 γρ.)
300 γρ. άγρια μανιτάρια
2 κ.σ.λάδι
1κ.σ.κονιάκ
μοσχοκάρυδο
150 ml ξηρό άσπρο βερμούτ
150 ml ζωμός πουλερικών
5-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
αλάτι και μαυροπίπερο
6 πράσινες ελιές
150 ml όξινη κρέμα γάλακτος
κρουτόν

Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε και το κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε το κρέας,το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέσα το πράσο. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς,ώσπου το κρέας να είναι μισοέτοιμο. Με το κονιάκ κάνουμε φλαμπέ. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 5’ αφού προσθέσουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο,το βερμούτ και τον ζωμό πουλερικών. Πλένουμε το θυμάρι,μαδάμε τα φύλλα του και τα βάζουμε κι αυτά στο κρέας,αφού κρατήσουμε λίγα για γαρνίρισμα. Προσθέτουμε στο κρέας τις ελιές και τη μισή όξινη κρέμα,αλλά δεν πρέπει να ξαναβράσουν. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα,γαρνίρουμε με το υπόλοιπο θυμάρι,μοιράζουμε από πάνω τα κρουτόν και σερβίρουμε.

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV